Hoe speel je flunkyball?

Met de zomer in aantocht en de stijgende temperaturen ben jij natuurlijk ook wel eens op zoek naar een drankspel wat buiten te spelen is. Ben je daarnaast ook op zoek naar een drankspel wat in grote teams te spelen is? Flunkyball is een drankspel wat bij uitstek geschikt is om buiten te spelen in grotere groepen. Bij Flunkyball probeer je als team het snelst jouw bier opgedronken te hebben.

Wat heb je nodig voor Flunkyball?

De volgende ingrediënten zijn nodig voor een succesvol potje flunkyball:

 • Een voetbal
 • Een fles of bidon gevuld met water
 • 0,5L bier per persoon (of meer natuurlijk..)
 • Minimaal 4 spelers

Wat is flunkyball

Ga op zoek naar genoeg ruimte voor het speelveld, kies bijvoorbeeld een voetbalveld of mooi stuk grasveld. Verdeel nu de spelers in twee kampen, deze twee teams gaan het tegen elkaar opnemen in een spannende pot Flunkyball. Het doel van Flunkyball is om de fles in het midden om te gooien. Zodra de fles is geraakt begint het team dat de fles raakte met drinken van zijn biertjes. Het andere team probeert ondertussen de fles zo snel mogelijk weer overeind te zetten en de bal op te pakken. Staat de fles overeind en heb je de bal? Sprint dan zo snel mogelijk terug naar jouw eigen team. Zodra jij de over de lijn bent van jouw eigen team roep je; STOP!

Het team wat aan het drinken was moet nu onmiddellijk zijn biertje neerzetten en mag niet verder drinken, doen zij dit wel? Dan moeten zij een heel nieuw biertje pakken. Wanneer de spelers van een team allemaal hun eigen biertje hebben opgedronken houden zij het lege flesje/blikje op de kop boven hun hoofd om te laten zien dat die leeg is. Natuurlijk stroomt er nog wel eens wat bierschuim uit het flesje of blikje, maar in principe moet deze leeg zijn.

Giet iemand de inhoud van zijn fles over zijn hoofd? Dan moet deze speler een nieuw flesje of blikje pakken en opnieuw beginnen.

Maak je avond compleet met deze drankspellen

Psst.. de bierspuit past perfect bij Flunkyball

Bierspellen

Bierspuit

Amerikaanse drankspellen

Biersnorkel enkel

Aanbieding!
37.95

Stap voor stap dronken worden

 1. Plaats de fles/bidon met water in het midden. Vanaf hier neemt elk team minimaal 8 meter afstand van de fles, zorg dat de afstand gelijk is.
 2. Wie begint er? Een potje steen-papier-schaar bepaalt welk team mag beginnen met werpen.
 3. Het werpen van de bal mag alleen bovenhands!
 4. Gooi jij de bidon/fles om? Dan moet jouw team zo snel mogelijk dat biertje leegdrinken!
 5. Tegenstander heeft de bidon/fles weer rechtop, heeft de bal en staat weer achter de lijn? Roep STOP!
 6. Volgorde van gooien gaat van links naar rechts.
 7. Biertje leeg? Houd hem op de kop boven jouw hoofd om dit aan te tonen.
 8. Je wint pas wanneer elk lid van jouw team zijn biertje eerlijk leeg heeft gedronken.

Strafregels van Flunkyball

Natuurlijk zijn er bij Flunkyball ook strafregels. Want, wie zich niet aan de regels houd moet boeten.

 • Zo kan het zijn dat de tegenstander met de bal jouw biertje omgooit. Had je maar beter op moeten letten, jij moet voor straf dit biertje opdrinken en een nieuwe pakken voor deelname aan het spel
 • Flesje niet leeg boven jouw hoofd? Nieuwe fles pakken en opnieuw beginnen. Dit geld alleen voor de speler in kwestie, niet voor het hele team.
 • Heeft jouw team verloren? De verliezer blijft staan en moet een nieuwe ronde spelen tegen een ander team.
 • Tik jij je eigen biertje per ongeluk om? Eigen schuld, drink dit biertje op en pak een nieuwe om weer deel te nemen aan het spel.

Om jullie wat op weg te helpen hebben onze Duitse vrienden hier een kort Youtube filmpje gemaakt over het spelverloop van dit geweldige drankspel!

Op zoek naar nog meer leuke leuke bierspellen? Of een drankspel wat jij binnen kan spelen tijdens het slechte weer? Check onze gehele collectie drankspellen!