Kingsen spelregels; het leukste drankspel! – Spelregels en uitleg

Wellicht het bekendste en leukste drankspel van Nederland is Kingsen. Dit drankspel word vaak gespeeld op feestjes of gezellige avonden met vrienden. Het is een gemakkelijk spel met meerdere mini-games wat het erg leuk en verschillend maakt. Maar hoe wordt het drankspel met kaarten gespeeld en wat zijn de spelregels?

Wat heb je nodig voor een potje Kingsen?

Kingsen is een gemakkelijk spel waarbij jij slecht 3 dingen nodig hebt, namelijk:
  1. Een pakje (waterbestendige) speelkaarten
  2. Een groot bierglas
  3. Genoeg wijn, bier of sterke drank
Nu kunnen we beginnen!

Unieke drankspellen kopen?

Kaartspellen

SLEMP

16.95

Shot spellen

Voetbal drankspel

15.95
18.95

Shot spellen

Ring Toss Drankspel

14.95

De spelregels van Kingsen

Om te beginnen zet je het grote bierglas op het midden van de tafel of het speelveld. Dit glas vul jij vervolgens met bier, sterke drank, wijn of een andere drank naar keuze. De verliezer van het spel gaat dit glas vol met drank namelijk leeg drinken, dus kies verstandig hoeveel drank in het glas gaat! Vervolgens wordt het pakje kaarten in een cirkel om het glas heen gelegd; zorg ervoor dat de kaarten aan een gesloten blijven liggen en er geen open gaten komen in de cirkel van kaarten. Het spel kan nu beginnen, de speler die begint pakt een kaart en voert de opdracht uit die bij de kaart hoort, zie hiervoor onderstaande tabel met de opdrachten. Breekt iemand de cirkel open waardoor de kaarten niet meer aan elkaar grenzen? Dan drinkt deze speler een atje! Degen die de vierde en laatste koning pakt van het kaartspel heeft verloren. Deze moet voor straf het glas gevuld met drank opdrinken!

De opdrachten per kaart

A De richting waarin de spelers een kaart pakken wordt gedraaid!
2 Deel twee atjes naar keuze uit!
3 Deel een atje uit aan de persoon links van je
4 Deel een atje uit aan de persoon rechts van je
5 Merken, kies een merk uit een bepaalde categorie uit. Bijvoorbeeld biermerk, kledingmerken etc. Degene die geen merk in deze categorie weet op te noemen verliest en moet 3 atjes drinken!
6 Drink maatje! Kies een medespeler uit die telkens wanneer jij moet drinken, mee moet drinken! (Dit geld niet andersom)
7 Juffen. De speler die de kaart trekt begint te tellen vanaf het getal 1. Elke volgende speler noemt het volgende getal, maar pas op je mag geen getal met een 7 (7,17,27,37 etc.) erin noemen of een getal in de tafel van 7 (7,14, 21,28 etc.). Wanneer dit getal zich voordoet roep jij juf! De eerste die een getal van 7 opnoemt verliest en drink 3 atjes!
8 Regel. Verzin een regel waaraan iedereen moet voldoen tijdens het spel. Bijvoorbeeld; lik eerst aan je flesje bier voordat je moet drinken of het woord ‘’ja’’ mag niet meer gezegd worden. Houd een speler zich niet aan de regel? 1 atje drinken!
9 Dichter. De persoon die de kaart trekt begin met de zin ‘’Er was eens ….’’ . Hierbij kiest de speler het laatste woord zelf, de volgende spelers moeten hier zinnen op bedenken die rijmen. De verliezer die geen rijm meer weet verliest en neemt 4 atjes!
10 A-B-C’tje. Stel een vraag aan de hele groep, dit mag een persoonlijke vraag, algemene vraag, sport vraag enz. zijn. Hierbij geef je een multiple choice door drie antwoorden voor te stellen; A, B of  C. Dan telt de speler af van drie naar nul en moeten de andere spelers de vingers opsteken om tegelijkertijd antwoord te geven. A =1 vinger, B = 2 vingers en C = 3 vingers. Iedereen die de vraag fout heeft drinkt 2 atjes!
J Wijzen! Alle spelers houden hun hand in de lucht, dan telt de speler af van drie naar nul. Bij nul wijst iedereen naar iemand, degene die de meeste wijzers krijgt moet 3 atjes drinken!
Q Sta op! De speler die de vrouw pakt mag deze kaart bewaren en op een moment naar keuze inzetten. Deze speler mag op elk willekeurig moment ineens gaan staan, de medespeler die het laatste staat moet er 3 drinken!
K Shotje! Pak jij de koning? Niet best, jij moet zelf een shotje nemen. Bij de vierde en laatste koning word het glas leeggedronken en is het spel over.
Ben jij nou gek op Kingsen? Probeer dan eens het bordspel Rumble Pit! Een drankspel gebaseerd op Kingsen met wel 28 verschillende mini games en te gekke opdrachten! Veel plezier en succes! Ben jij nou op zoek naar een nieuw leuk drankspel? Kijk een bij onze collectie drankspellen!