Mexen, Mexxen, Maxen of Mexicaantje?

Van het populaire Mexen drankspel heb je vast wel eens gehoord, maar hoe speel je het? Op deze pagina leggen we de Mexen spelregels uit en weet je precies hoe het spel werkt. Er zijn twee manieren om het spel Mexen te spelen namelijk met 2 dobbelstenen, of iedere speler een eigen dobbelsteen en twee gezamelijke dobbelstenen. In onderstaande tekst leggen we de spelregels uit.

Mexen spelregels met 2 dobbelstenen

Als je wilt Mexen kun je dit doen met twee dobbelstenen. Wie de laagste worp gooit in een ronde moet drinken. Wordt er in de ronde een 1 en een 2 gegooid (Mex) dan wordt het aantal teugen verdubbeld.

Wat heb je nodig?

  • 2 dobbelstenen
  • Genoeg te drinken, zoals biertjes, shotjes of wijntjes

De spelregels van Mexen

Degene die begint mag maximaal 3 keer gooien

Iedereen die na de eerste speler komt mag net zovaak gooien als de eerste speler

Wie het laagst gooit van een ronde moet drinken

Wordt er tijdens de re ronde een 1 en een 2 (Mex) gegooid dan wordt het aantal slokken verdubbeld.

Ben je niet tevreden met je worp en is er nog niet een Mex gegooid dan mag je de ronde ‘pakken’ zodat je voorkomt dat je verliest en door potentiële andere worpen meer moet drinken.

Gooi je de dobbelsteen van de tafel dan moet je extra drinken

Gooien twee spelers het laagste getal dan speel je tegen elkaar, de laagste worp telt als verlies.

P.s ben jij een drank liefhebber? Probeer eens een van onze drankspellen met bord of drankspellen met kaarten uit!

Drankspellen kopen?

Hulp nodig met een biertje atten? De bierspuit is perfect!

21.95

Kaartspellen

Kingsen Kaartspel

9.95

Kaartspellen

SLEMP

16.95

Shot spellen

Voetbal drankspel

15.95

Mexen spelregels met eigen dobbelsteen en 2 gezamenlijke

Ten opzichte van bovenstaande uitleg duurt deze vorm van mexen wat langer. In plaats van na elke ronde drinken wordt er nu naar de totale ronde pas gedronken. De Mexen spelregels zijn grotendeels hetzelfde. Echter heeft elke speler een eigen dobbelsteen voor zich liggen en gedraaid op het getal 6. Dit betekent dat elke speler zes levens heeft. Zoals hierboven beschreven wordt na elke verlies ronde niet gedronken maar gaat de dobbelsteen naar het getal daaronder. Wordt er Mex gegooid dan wordt verdubbeld.

Mexen drankspel met 4 personen?

Speel je met vier personen en wordt er 2x Mex gegooid dan ga je van 6 naar 2. Wie als eerste op nul uitkomt heeft verloren en moet atten. De resterende regels gelden hetzelfde als bij alle andere soorten Mexen. Zo mag de eerste speler kiezen hoe vaak die gooit, maximaal 3x. Wie het laagst gooit in de ronde moet dus zijn dobbelsteen verlagen. Ben je niet tevreden met je eigen worp, en is er nog geen Mex gegooid dan mag je ‘schakelen’, dit houdt in dat je je dobbelsteen -1 doet en mag je opnieuw beginnen met gooien. Eindig je samen met een mede speler op hetzelfde getal, dan speel je een shout-out. De verliezer moet zijn dobbelsteen verlagen met minimaal -1 of bij 1 Mex met -2 en bij 2 Mex met -4, etc.

Succes!

Check ook eens onze andere drankspellen uit!