Het Opus Drankspel – De spelregels en instructies!

De nieuwste trend onder de drankspellen, het Opus drankspel! Wat is dit voor een spel en hoe werkt het? Wij leggen het je haarfijn uit, zodat jij met je vrienden en vriendinnen gelijk kan gaan spelen.

Wat is het Opus drankspel en hoe werkt het?

Opus is een drankspel gebaseerd op een specifiek muzieknummer, namelijk Opus van Eric Prydz. Dit muzieknummer bouwt geleidelijk het ritme op en wanneer de beat dropt verliest de speler die de dobbelsteen vast heeft. Een top drankspel met dobbelstenen, helemaal gratis te spelen.

Dit is wat je nodig hebt

 • Een dobbelsteen (en een reserve dobbelsteen is altijd handig)
 • Een telefoon die het nummer afspeelt (of een paar dikke speakers)
 • Drank (Shots, bier, wijn etc.)

Voorbereiding op het spel

 1. Zet ter voorbereiding alvast de drank klaar in het midden van de tafel. Dus schenk de shotglaasjes in, ontkurk de flesjes bier of schenk een wijntje in. Deze drankjes moeten namelijk gelijk gedronken kunnen worden.
 2. Plaats alvast een reserve dobbelsteen op de tafel. Dit is altijd handig voor wanneer je in de stress de dobbelsteen van tafel laat vallen.
 3. Iedereen neemt nu plaats aan de speeltafel

Nu kan het spel beginnen!

 1. Start het nummer Opus op van Eric Prydz, zie hieronder. Het nummer begint te spelen en je merkt dat het ritme toeneemt.
 2. De jongste speler begint met het werpen van één dobbelsteen.
 3. Gooit de speler het cijfer 1 dan geef je de dobbelsteen gelijk door aan de speler rechts naast je.
 4. Gooit de speler het cijfer 6 dan wordt de dobbelsteen doorgegeven aan de speler links naast je.
 5. De speler die wanneer de beat dropt de dobbelsteen in het bezit heeft verliest en pakt direct het drankje op in het midden van de tafel!

Het nummer gaat steeds sneller en dat maakt dat het spel steeds spannender en gekker wordt, bereid je dus voor op een stressvolle avond!