Drankspel Paardenrace – De Spelregels!

Het drankspel komt voort vanuit het inzetten op paarden bij wedstrijden. Tijdens het spel zit je in een paardenrace en met goed geluk behaalt jou paard als eerste de eindstreep voor de andere paarden! Het paard dat als eerst over de eindstreep galoppeert, heeft gewonnen. De andere inzetten moeten de inzet van het winnende paard drinken. Hoe werkt het nou precies? Lees snel verder!

Wat heb je nodig voor Paardenrace?

Je hebt de volgende dingen nodig bij het drankspel paardenrace:

  • Een pakje speelkaarten zonder jokers (zie onze speciale edities kaartspellen)
  • Drank: bier, wijn en/of shots
  • Een gezellige groep spelers van 4 personen

Spelverloop Paardenrace drankspel

Bij het paardenrace drankspel leg je de vier azen op een rij. Iedere speler kiest een aas, dit is zijn of haar paard: schoppen, klaver, harten of ruiten. Iedere speler zet je een aantal slokken in op de gekozen aas. Dit is de inzet op jouw “paard”, deze inzet betaald je door deze slokken zelf (vooraf aan het spel) te drinken.

Drankspellen voor een fantastische avond

Tip: Verliezer drinkt een biertje, gebruik de biersnorkel!

Stap voor stap paardenrace drankspel

  • Schud de kaarten, maar houd de azen nog even apart.
  • Leg zeven kaarten onder elkaar (horizontaal) op de kop op tafel neer.
  • Leg hieronder de vier azen open op tafel.
  • Iedere speler pakt om de beurt een kaart van de stapel. Kijk welke soort de kaart is: schoppen, klaver, harten of ruiten. Als de soort van de kaart overeen komt met het “paard” waar jij op in hebt gezet, mag jouw aas een stap naar voren. Hiermee komt jouw aas op dezelfde rij als de eerste van de zeven omgekeerde kaarten.
  • Wanneer alle paarden (de azen) langs de eerste kaart zijn gegaloppeerd, wordt deze eerste kaart omgedraaid. Bekijk dan opnieuw het soort van deze kaart, is dit het soort van jouw paard? Dan moet je een stap naar achteren!
  • Wie als eerst de zevende kaart passeert en dus over de finish gaat, wint. De spelers van wie het paard heeft verloren, moeten de inzet van de winnaar én hun eigen inzet drinken! Proost!

Benieuwd naar nog meer leuke drankspellen? Neem eens een kijkje bij onze drankspellen. Zo hebben wij drankspellen met kaarten, drankspellen met bord of leuke bierspellen!