Beerpong is een populair drankspel wat vaak wordt gespeeld op feestjes, festivals en andere vieringen. Als je een eigen beerpong tafel wilt maken, heb je een aantal materialen nodig die je gemakkelijk kunt kopen bij een bouwmarkt of online. In deze handleiding vertellen we jou hoe wij een beerpong tafel maken.

Instructies voor het maken van de beerpong tafel

Stap 1: verzamel de benodigde materialen

Om een beerpong tafel te maken, heb je de volgende materialen nodig:

  • 240 centimeter x 65 centimeter multiplex plaat – Dit zijn de officiele afmetingen voor een beerpong tafel
  • 4 houten balken van 120 centimeter (ter versteviging van het frame)
  • 4 houten balken van 65 centimeter (ook ter versteviging van het frame)
  • 3 dubbele poten voor onder de tafel van 70 centimeter hoog (mag van hout zijn, maar kunnen ook poten zijn van een behangtafel of campingtafel)
  • Schuurpapier (Lichte korrel)
  • Lijm (Sterke houtlijm is aan te raden)
  • Scharnieren (Voor de tafel 4 stuks en per set poten 2 stuks)
  • Schroeven
  • Waterproof verf of lak

 

Aan de slag met een beerpong tafel maken

Stap 2: snijd de multiplex platen op maat

Gebruik een cirkelzaag of handzaag om de multiplex platen op maat te snijden. De multiplex plaat van 240 x 65 centimeter zagen we door de helft, dit gaat er voor zorgen dat wij de tafel kunnen inklappen zometeen. Schuur de oppervlakte daarna licht op on oneffenheden op het blad te verwijderen.

Pfff.. klinkt het nu al als teveel werk? Bestel dan lekker die beerpong tafel bij ons! 

Stap 3: bevestig de versteviging onder aan de tafel

Als het goed is, heb jij 4 houten balken van 120 cm en 4 houten balken van 65 cm lang. Deze houten balken vormen het framewerk aan de onderkant van de tafel. Zorg dat de houten balken goed zijn opgeschuurd en eventueel met waterafstotende lak zijn behandeld. Hierna, bevestig jij de balken aan de onderkant van de tafelbladen met een sterke houtlijm. Zorg dat de lijm goed aangedrukt wordt en geef het even de tijd om te drogen.

Stap 4: bevestig de scharnieren aan de onderkant van de beerpong tafel

Bevestig de scharnieren aan de randen van de grote platen, zodat je de tafel kunt opklappen. De scharnieren komen aan de uiteinden van de beiden platen die op elkaar gaan aansluiten. Bevestig de scharnieren aan de onderkant van de houten balken onderaan de tafel.

Stap 5: bevestig de poten onderaan de tafel

Dit gedeelte is per tafel anders, het gaat erom wat voor een soort poten jij hebt gekocht voor de onderkant van de tafel. Bij houten poten zorg je dat de poten in een H opstelling zijn bevestigd, op deze manier biedt het de beste ondersteuning tot de tafel. Bevestig de houten poten aan de binnenkant van het framewerk, schroef de scharnieren op de aanliggende houten balken en klaar.

Bij stalen poten zoals onder een behangtafel kan je deze gemakkelijk aan de binnenkant van het frame bevestigen. Schroef de scharnieren op juiste manier vast en zorg dat je de poot naar binnen kunt inklappen.

Stap 6: maak de tafel af

Als je klaar bent met het monteren van de beerpong tafel, kun je de tafel afmaken door hem te schuren en te verven of te lakken. Wij raden je aan om met waterbestendige verf of lak te werk te gaan om de tafel lang mooi te houden.

Veel plezier!

TIP:

  • Door met een cirkelzaag gaten in de tafel te maken, kan je de red cups deels laten wegzakken in de tafel. Dit zorgt voor meer stabiliteit en minder omvallende bekers tijdens het spelen.

Vind jij beerpong nou echt leuk? Check dan hier onze beerpong spellen en bierspellen!